הפרסומות מבטיחות לנו חומרי ניקוי לכלים שלא מותירים סיכוי לאף חיידק, אבל מידת נקיונם של כלי האוכל אינו תלוי אך ורק בדטרגנטים. הדרך האלגנטית ביותר לחמוק מזיהום פוטנציאלי היא פשוט להשתמש בסט כלים חד פעמיים.

רק שנהיה בריאים

מפעם לפעם צצים להם מחקרים, שמספרים לנו כל מה שלא רצינו לדעת. המחקרים הללו אף מגדילים לעשות, ומפרטים עבורנו באופן מדויק נתונים, כגון כמות החיידקים השורצים על כרית ניקוי הכלים, או אחוזי ההידבקות במחלות זיהומיות כתוצאה משטיפה רשלנית.

כלים חד פעמיים באים  במגע עם יד אדם לראשונה בשעת שליפתם מן האריזה לשם שימוש בהם.

שיטת הגשה זו מבטיחה כי לכל אחד מן האורחים מוגש המזון על כלי אישי, אשר בתום השימוש בו יושלך לפח ולא יעשה בו שימוש חוזר על ידי אף אורח אחר. באופן זה, גם אם אחד האורחים הגיע חולה, סיכויי ההדבקה דרך שימוש בכלי אוכל משותפים יורדים משמעותית. קל, פשוט, נוח ונקי.

האסתטיקה של ההיגיינה

כדי שאירועים משמחים מרובי משתתפים לא יהפכו לאירוע רב נפגעים, חשוב לשמור על רמת היגיינה גבוהה במיוחד, משום שריכוז של אנשים על פני שטח מצומצם מועד מלכתחילה לתקלות היגייניות.

כלים חד פעמיים מבטיחים לכל אורח כי הכלי שברשותו אינו מסכן את בריאותו, וכן נותנים מענה לצורך בהגשה נקיה ואסתטית.

האסתטיקה אינה נעצרת במבחן הנקיון, ואנו עדים כיום ליצור של כלים התורמים לאווירה החגיגית במגוון של עיצובים מרהיבים. ניתן אף להצטייד בסט של כלים המעוצבים באותו הסגנון ולהתאים אותו לאופי האירוע או לטעמם של האורחים.

חושבים פעמיים

הבריאות שלנו אינה תלויה אך ורק במתרחש כאן ועכשיו, אלא גם במה שיתרחש בעתיד. משום כך, השמירה על סביבתנו מהווה חלק מן האג’נדה הבריאותית שלנו ושל הדורות הבאים.

כלים חד פעמיים מתכלים, העשויים מחומרים כגון קנה סוכר או נייר הם ידידותיים לסביבה, משום שחומרים אלו מתפרקים במהירות גדולה בטבע, בניגוד לכלים העשויים מתוצרי לוואי של נפט, כגון קלקר או פלסטיק.

פינת קפה ניידת

במפעלים ובארגונים רבים מעטרים כלים חד פעמיים את פינת הקפה, הן בשל ההיבטים התברואתיים, והן משום שתודות לשימוש בהם נחסכות הוצאות של ניקוי ושטיפה. בנוסף, לא רק שמדובר בכלים שאין כל חשש שבעת השימוש בהם ייסדקו או יישברו ובכך יגררו הוצאות נוספות, אלא שהוא אף מאפשר לעובדים לצאת עם השתיה בידם בעת ההפסקה, ולנשום אוויר מחוץ לכותלי המשרד.

זאת, ועוד: בעבור אנשים רבים “כשרות” היא מילה נרדפת לנקיון. במיוחד בארגונים גדולים, נתקלים לא פעם שומרי הכשרות בדילמות הקשורות לשימוש בכלים, והעומדים בראש הארגון פותרים את הסוגיה באמצעות שימוש סטים של כלים חד פעמיים. באופן זה, לצד השמירה על רמת היגיינה גבוהה נשמרת גם מידת שביעות רצונם של כל הנוגעים בדבר.